بعدی
like
ایرج راد:

جشنواره تئاتر اکبر رادی نقش مهمی در توسعه ادبیات نمایشی ایران دارد

‏. ‏(‏۱۹-‏آذر-‏۱۳۹۷)

آثار کبر رادی در هر برهه ای از زمان قابلیت اجرا داشته و می تواند مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

به گزارش آرت کافه، ایرج راد بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر با تقدیر از برگزار کنندگان جشنواره تئاتر اکبر رادی، چنین رخدادهایی را بسیار مثبت ارزیابی و تصریح کرد: برگزاری این گونه جشنواره ها به دلیل ایرانی بودن فضای جشنواره و به تصویر کشیدن خصوصیات مختلف ادبیات نمایشی ایران از اهمیت زیادی برخوردار است.


تئاتر جشنواره  تئاتر اکبر رادی   بهزاد صدیقی ایرج راد خانه تئاتر

رییس هیات مدیره و مدیر عامل اسبق خانه تئاتر از برگزاری جشنواره تئاتر اکبر رادی به عنوان گام مهمی در توجه و توسعه تئاتر کشور به حوزه ادبیات نمایشی ایران نام برد و با اشاره به خصوصیات این آثار و درونمایه های موجود در آن گفت: آثار کبر رادی در هر برهه ای از زمان قابلیت اجرا داشته و می تواند مخاطبان زیادی را به خود جلب کند، چرا که نمایشنامه های اکبر رادی تاریخ مصرف ندارد.

وی افزود: توانمندی و نگاه های متفاوت در اثر یک نمایشی برای کسانی که علاقه مند به ادبیات نمایشی ایران هستند خصوصا دانشجویان تاثیر فراوانی در رشد و شکوفایی استعداد های آنان دارد و این مساله نکته ای است که متاسفانه در تئاتر ایران به آن کم توجهی می شود. به گونه ای که اگر هنرمندی نمایشنامه ایی را اجرا کند و روی صحنه ببرد بر اساس یک قاعده نانوشته هنرمندی دیگری نباید همان کار را به روش وسبک خود اجرا کند و زمانی برای اجرای دوباره بگذارد . در صورتی که هر کارگردانی می تواند با توجه به سلیقه و سبک خود اجرای دوباره و خوانش متفاوتی از همان اثر داشته باشد. از همین رو به ویژه در حوزه ادبیات نمایشی ایران نیاز مبرم به این مسئله وجود دارد که پرونده هر اثری با یک بار اجرا بسته نباشد. بنابر این برگزاری جشنواره تئاتر اکبر رادی می تواند پاسخگوی این نیاز در حوزه آثار استاد اکبر رادی باشد و امید که بتواند راهگشایی برای سایر آثار ایرانی به همین شکل شود.

ایرج راد که در تعداد زیادی از نمایشنامه های زنده یاد اکبر رادی از جمله : شب روی سنگفرش خیس ، لبخند باشکوه آقای گیل، آمیز قلمدون، باغ شب نمای ما و افول به عنوان بازیگر روی صحنه حضور یافته با اشاره به این نکته که اکبر رادی یکی از اثر گذارترین افراد در حوزه ادبیات نمایشی ایران است بر ضرورت برگزاری کارگاه های آموزشی حول محور آثار رادی تاکید کرد و گفت: یکی از اهداف جشنواره تئاتر اکبر رادی کشف استعدادها در حوزه ادبیات نمایشی ایران است که معتقدم لازم است، اما کافی نیست، چرا که استعدادهای کشف شده و نیروهای تازه نفسی که از داخل این جشنواره بیرون می آیند می بایست در کارگاه های آموزشی گوناگون تقویت شوند تا ازتوانمندی هایشان به صورت کامل در حوزه تئاتر کشور استفاده شود.

پیشکسوت عرصه تئاتر کشور در ادامه سخنانش تازگی و همیشگی بودن موضوعات نمایشنامه های اکبر رادی را از ویژگی های مهم آثار وی دانست و توضیح داد: آثار رادی در هر زمان شامل مسائل مختلف جامعه ،ارتباط افراد ، نگاه ارتباطی انسان ها با هم ،عدالت اجتماعی ، ادب و حضور و نزدیک بودن افراد در کنار هم بوده ضمن اینکه شخصیت های آثار رادی قابل لمس و واقعی هستند و با آنها می توان ارتباط برقرار کرد و آنچه رادی می نویسد برگرفته از فرهنگ و جامعه ایرانی است.

ایرج راد در خاتمه ضمن لزوم حمایت مسوولان و سیاستگذاران حوزه فرهنگ و هنر و نهادهای اجتماعی مرتبط با این حوزه از برگزاری جشنواره های تخصصی موضوعی چون جشنواره تئاتر اکبر رادی تاکید کرد: این حمایت ها می بایست به صورت توامان مادی و معنوی صورت بگیرد. همانطور که صرفاکمک مالی از سوی سیاستگذاران حوزه فرهنگ و هنر به چنین رویدادهایی کارگشا نیست، حضور صرف مسئولان مربوطه در مراسم آغازین یا پایانی جشنواره و به نوعی حمایت معنوی نیز نمی تواند به اثر گذاری رخدادهای اینچنینی در حوزه فرهنگ و هنر کشور کمک شایان توجهی کند.

نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی با دبیری بهزاد صدیقی از ۱۸ تا ۲۸ دی ماه ۱۳۹۷ توسط بنیاد اکبر رادی در تهران برگزار می شود.