
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل فقدان چنین نظامی، برخی از حقوق و مطالبات هنرمندان تحتالشعاع قرار میگیرد، در حالی که اگر دارای یک نظام بودند میتوانستند در حوزه هنر بیش از اینها موثر باشند؛ کمااینکه نظام مهندسی در عمران و شهرسازی موثر بوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه هنرمندان اثرگذاری لازم را نیستند، زیرا عملکرد جزیرهای دارند، ادامه داد: اگر یک نظام شکل بگیرد هنرمندان میتوانند هم به صورت امن در عرصههای فرهنگی هنری حضور پیدا کنند و هم تاثیرگذاری داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه پایه این نظام باید رسیدگی به امور صنفی هنرمندان باشد، گفت: این نظام به عنوان یک تشکل صنفی باید بتواند مطالبات، انتظارات و کارهایی را که در حوزه فرهنگ و هنر باید انجام بگیرد، سر و سامان دهد؛ ضمن آنکه هنرمندان در میان خودشان انتخابات و نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به رشتههای مختلف فعالیت هنرمندان توضیح داد: این امور میتواند در آییننامه نظام جامع مشخص شود؛ همان طور که نظام مهندسی رشتههای مختلف عمران، معماری، شهرسازی و ... را پوشش میدهند در نظام صنفی هنر نیز هر رشته به نسبت جامعه مخاطب خود، سهم و اثرگذاری داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره پیگیری این کمیسیون برای تدوین هرچه سریع تر این نظام گفت: چندی پیش کمیسیون فرهنگی مجلس با دولتیها جلسه داشت؛ آنها هم راغب به تسریع در این امر هستند و مقدمات آن را شروع کردند.