به گزارش آرت کافه، در این نشست اوحدی با اشاره به تعدد و کثرت جشنوارههای سینمایی در کشور گفت: در کشور جشنوارههای زیادی داریم مانند: مقاومت، عمار، فجر، شهر و خیلی دیگر از جشنوارهها. معتقدم بسیاری از این جشنوارهها در عین اینکه میتواند نقطه قوت تلقی شوند کثرت و تعدد آنها هم بعضا، آسیب است و شاید، به نوعی بیانگر این است یک هماهنگی جامعی در حوزه جشنوارهها وجود ندارد.
وی ادامه داد: البته، وظیفه ارشاد است تا با یک استراتژی هدفمند نسبت به سامان دهی خیلی از این جشنوارهها اقدام نماید،چرا که برگزاری جشنوارهها مستلزم هزینههای زیادی است و بعضا، این جشنواره به صورت موازی عمل میکنند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تاکید بر لزوم کمک و حمایت از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تصریح کرد: حمایت از جشنواره مقاومت به ویژه در شرایط امروزی که پیروزیهای بزرگی را در منطقه و جهان شاهدش هستیم و ضرورت مستندسازی و روایت حماسهها و پیروزیها به صورت یک مطالبه جدی مطرح است اهمیت مضاعف پیدا میکند و لازم است از طریق این جشنواره رصد و بررسی نسبت به موضوعات و مسائل منطقه ای صورت بگیرد.
وی با اشاره به مشکلات مبتلابه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان ساخت: امسال به دلیل کسری بودجه سازمان نمیتوانیم جشنواره فیلم شهر و تئاتر تهران را برگزار کنیم. توان برگزاری این دو جشنواره وجود ندارد.
اوحدی تاکید کرد: در خصوص جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت وظیفه همه ماست حمایت و کمک کنیم. رویدادی که قوام و شکل گرفته و در حال انجام است. این جشنواره پیش رو حتما، نیاز است که حمایت شود.
وی خاطرنشان ساخت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری با مساعدت سازمان زیباسازی شهرداری تهران قطعا، ظرفیتهای تبلیغاتی و سالنی را در اختیار این جشنواره مهم قرار میدهند و تا جایی که بتوانند به شما کمک و پشتیبانی خواهند کرد.
اوحدی با بیان اینکه نهایت مساعدت خودمان را در چارچوب محدودیتهایی که داریم در اختیار جشنواره خواهیم گذاشت.تصریح کرد: همه لازم است پشتیبانی کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به نیاز به دگرگونی در سینمای ایران گفت: اشکال کار این است وقتی میگوییم نظام مبتنی بر ارزشهای اسلامی یعنی جشنواره فیلم فجر به مثابه جشنواره انقلاب باید در این مسیر حرکت کند. جشنواره انقلاب مگر میتواند رویکردی غیر از ارزشهای انقلاب داشته باشد؟
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با انتقاد از محتوای بر خی فیلمهای سینمایی افزود: متاسفانه سینمای ما الان شده فیلمهای سخیف کمدی که دارای هنجارشکنی هم هست و اتفاقاتی در برخی فیلمها میافتد که آدم تعجب میکند. این را چه کسی باید جهت دهد؟ باید روی ارزشهای مان سفت و محکم بایستیم. فیلمهایی داریم که اکران میشوند و محتوای هنجارشکنانه دارند. همچنین، نیاز داریم که تعدادی از جشنوارههای سینمایی بر اساس همگرایی موضوعی درهم ادغام شوند.
در این نشست محمد خزاعی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت ضمن تایید و تاکید بر لزوم سامان دهی و هدفمند سازی جشنوارههای سینمایی در کشور گفت: در کشورهای صاحب سینما اتفاقا جشنوارههای زیادی برگزار میشود، ولی سازمان دهی شده است و بر اساس اهدافی که دارند جریان تولید فیلم هم، در همان راستا ایجاد میشود. تقویم و پروسه تولیدی مشخصی دارند.
وی ادامه داد: جشنواره عمار در عرصه فیلمسازی جوانان است، ولی مقاومت در عرصه سینمای حرفه ای دفاع مقدس و مقاومت است.هر کدام اهداف و کارکردها و جریان سازیهای جداگانه و مشخصی دارند.
خزاعی گفت: از نوع جشنواره فیلم مقاومت حدود ده عنوان جشنواره در دنیا داریم. رصدی که تیم بینالملل ما داشته اند تعداد معدودی جشنواره داریم که با نگاه ضدصهیونیستی در دنیا برگزار میشود و جشنواره مقاومت از این نظر جزو اتفاقات معدود است.
وی همچنین، ضمن تشریح ابعاد اجرایی و برگزاری این جشنواره و کارکردهای ملی و منطقه ای و بینالمللی آن خاطرنشان ساخت: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در میزان تولید فیلمهای دفاع مقدس تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال در دوره ایی طی پنج سال این جشنواره تعطیل شده بود به شدت تولید فیلمهای دفاع مقدس کاهش پیدا کرده بود. در سالهای اخیر یکی از حامیان و پایههای اصلی برگزاری جشنواره فیلم مقاومت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بوده است.