به گزارش آرت کافه، لیلا زمانی رییس بخش توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست درباره اهداف کلی برگزاری این نشست گفت: کودکان محور اصلی توسعه پایدار هستند و هدف اصلی بررسی شاخصهایی در مورد کودکان است که جامعه ما را به توسعه نزدیک میکند.
وی با تاکید بر نقش آموزش کودکان در توسعه پایدار ادامه داد: سلامت جسمی و روانی کودکان،آموزش و دور کردن آنها از تنش، جزو محورهای اصلی توسعه پایدار است. همچنان که نگهداری از زمین و حفاظت محیط زیست نقش بسیار مهم و اساسی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد.
رییس بخش توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست؛ نقش آموزش و فرهنگسازی در خصوص حفاظت از محیط زیست را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: توسعه پایدار فقط محیط زیست نیست، بلکه توسعه اقتصادی و اجتماعی جزو آن است. اهداف توسعه هزاره که در سال ۲۰۰۰ در یونیسف مطرح شد، مبارزه با فقر، آموزش ابتدایی، برابری جنسیتی، کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، برابری جنسیتی و مبارزه با مالاریا، ایدز و سایر بیماریها، تضمین پایداری محیط زیست و گسترش مشارکت جهانی برای توسعه پایدار بود که تاکنون در این زمینهها پیشرفتهایی صورت گرفته است.
او در این نشست اهداف توسعه پایدار را مردم، رفاه، کره زمین، صلح و مشارکت خواند و ادامهداد: ایران در زمینه کاهش مرگ میر کودکان زیر پنج سال، پیشرفت داشته، ولی در زمینههای کاهش بیماری ایدز، آموزش ریاضی، پیشدبستانی و ازدواج کودکان، نیاز به اقداماتی پیشگیرانه دارد. درباره خودکشی و کودکان کار در ایران آمار درستی وجود ندارد که این موضوع امر برنامهریزی توسعه را دچار مشکل میکند. طبق آمار جهانی یونیسف ۵۷ میلیون کودک از تحصیل باز ماندهاند و ۱۵۲ میلیون کودک نیز کارگر هستند.
وی با تاکید بر نقش سلامت و تغذیه بر رشد کودکان در توسعه پایدار گفت: رونق اقتصادی میتواند زمینهساز همه پیشرفتها باشد. آموزشهای مبتکرانه و کارگاههای گروهی و عملی نیز از جمله راهکارهای آموزش و فرهنگسازی کودکان هستند.
ویژهبرنامههای هفته ملی کودک از روز ۱۴ مهر آغاز شده و تا روز ۲۰ مهر در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجانان در خیابان حجاب تهران ادامه دارد.