به گزارش آرت کافه،حسین ریگی کارگردان «لیپار» درباره ساخت این اثر و ویژگیهای آن گفت: پیرو نشستهای مشترکی که با حضور مدیران ارشد استان سیستان و بلوچستان در بنیاد سینمایی فارابی برای تولید فیلمهای سینمایی با رویکرد صحیح به این منطقه برگزار شد، طرح اولیه فیلمنامه «لیپار» به این بنیاد ارائه شد که پس از بررسی و موافقت با ایده اولیه با همکاری گروه خلاق طراحی فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی، تیم فیلمنامهنویسی شکل گرفت و طی یک سفر ۱۰ روزه به منطقه سیستان و بلوچستان و به ویژه شهر چابهار، به فیلمنامه اولیه رسیدیم و در ادامه، نسخه تکمیلی تایید شد و بنیاد سینمایی فارابی برای مشارکت در ساخت پروژه آمادگی خود را اعلام کرد.
وی درباره قصه این فیلم توضیح داد: «لیپار» یک ملودرام اجتماعی با رگههایی عاشقانه بوده و خط اصلی فیلم درباره پنج نوجوان است که در یک موقعیت خاص قرار میگیرند. ضمن اینکه تلاش کردهایم چه در مراحل نگارش فیلمنامه و چه در مراحل ساخت نگاه متفاوتی از استان سیستان و بلوچستان و مردمانش را ارائه کنیم.
ریگی تاکید کرد: متاسفانه اکثر فیلمهایی که درباره این استان ساخته شده یا به بحث مواد مخدر پرداختهاند و یا به اشرار، فقر و... اشاره کردند و تاکنون فیلمی که به چهره اصلی زیستبوم سیستان و بلوچستان و مهماننوازی، تاریخ، جغرافیا و شاخصههای اجتماعی این استان پرداخته باشد، ساخته نشده و به جرات میتوانم بگویم سینمای ایران متاسفانه صرفا به نکات منفی که شاید پنج درصد استان را شامل شود پرداخته و از ۹۵ درصد ظرفیتهای محتوایی و فرهنگی مثبت منطقه غافل مانده است. بخشی از این ماجرا به نبود شناخت برمیگردد و بخشی به نبود تحقیق و این مسئله باعث شده تا چهره اصلی این استان دیده نشود.
وی ادامه داد: یکی از وظایف من به عنوان اولین فیلمساز سیستان و بلوچستان، دیده شدن فیلم است و باید فیلمی بسازم که در سطح ملی و جهانی دیده شود. بنابراین تلاش میکنیم از توان و حضور بازیگران مطرح سینمای ایران در «لیپار» استفاده شود. ضمن اینکه با تجربهای که در فیلمهای کوتاه و تلویزیونی از کار با بازیگران بومی داشتم، قطعا از بازیگران خلاق استان که واجد توانایی هستند، اما شرایط دیده شدن نداشتهاند استفاده خواهم کرد. در کنار استفاده از عوامل حرفهای و فنی پشت دوربین، یکی از عوامل و تکنسینهای فنی استان سیستان و بلوچستان برای انتقال تجربه حضور خواهند یافت.
فیلم سینمایی «لیپار» با تهیه کنندگی سپهر سیفی و کانون ایران نوین و مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به محض جذب مابقی سرمایه تولید فیلم (که برای تامین آن از سوی مدیران ارشد استان و کار آفرینان بومی قولهای مساعدی داده شده) مراحل فیلمبرداری خود را به سرعت آغاز خواهد کرد و گروه تولید تلاش میکند تا فیلم را برای حضور در سی و هشتمین جشنواره ملی فجر آماده کند.
@nasrodinmolla