به گزارش آرت کافه به نقل از خانه ملت،طیبه سیاوشی شاهعنایتی با اشاره به موضوع اقتصاد فرهنگ گفت: موضوع اقتصاد فرهنگ در برخی حوزهها مانند موسیقی بسیار خوب جواب داده است؛ اگرچه که ساز و کار قانونی و روشن شفافی ندارد ولی در عین حال یک بحث کاملا اقتصادی در حوزه موسیقی است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی وارد حوزههایی مانند تئاتر و اقتصاد تئاتر میشویم، موضوعات ویژهتری باید مد نظر قرار گیرد ،زیرا تئاتر در میان دیگر هنرها، حوزهای است که طبقات ویژهای از جامعه را به سمت خود جلب میکند؛ ضمن آنکه هزینه ساخت، قیمت سالن و امثالهم را دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اینکه اقتصاد تئاتر چقدر توانسته موفق باشد، توضیح داد: در دهه اخیر شاهد بودیم که اقتصاد تئاتر با ظهور و بروز سالنهای خصوصی جان گرفت؛ همچنانکه در تمام دنیا هم معمول است.
وی بیان کرد: سالنهای خصوصی نمایش در کشورهای صاحب سبک در حوزه تئاتر وجود دارد؛ ضمن آنکه حمایت دولتها از تئاتر هم برقرار است و حتی در پیشرفتهترین کشورها هم هنوز آن جنبههای حمایتی از این هنر حفظ شده است.
این عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه در ایران عموما از تئاتر حمایتی نمیشود، ادامه داد: حتی تعزیه که یک هنر شیعی ایرانی منحصر به فرد است، برخوردار از حمایتهای دولتی خاص و گسترده نیست.
سیاوشی گفت: تعزیه به خاطر ویژگیهای خاص خود منحصرا در ایران اجرا میشود و وقتی به دلایل خاص برای اجرا به خارج از کشور میرود، مورد توجه ویژه هنرمندان و علاقهمندان تئاتر در آن کشورها قرار میگیرد و آن را مدلی از اجرای نمایش میدانند که هم تئاتر است، هم بنمایههای دینی دارد و هم سبک ویژهای در هنر.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مردم تعزیه را سر پا نگه داشتهاند، تصریح کرد: حتی به هنر تعزیه هم در کشور ما از سوی متولیان مربوطه پرداخته نمیشود؛ بلکه پشتوانههای مردمی دارد و حیات آن در گرو حمایت مردمی است که به آن اعتقاد دارند.