بعدی
like
رسالت بوذری روایتگر «رسول» می شود

آغاز بزرگ‌ترین نمایش میدانی در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد

‏. ‏(‏۵-‏آبان-‏۱۳۹۷)

ششم آبان ماه نمایش بزرگ «رسول» با نویسندگی حمیدرضا نعیمی و کارگردانی سعید اسماعیلی و با حضور ۱۷۰ بازیگر در بوستان نوروز منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد روی صحنه می‌رود.

به گزارش آرت کافه، نمایش «رسول» از فردا میزبان بیش از ۳۰۰۰ تماشاگر در بوستان نوروز خواهد بود. نمایش «رسول» به‌عنوان بزرگ ترین نمایش میدانی کشور از ۶ تا ۱۸ آبان هر شب ساعت ۱۹ تا ۲۱ در بوستان نوروز مجموعه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد روی صحنه خواهد رفت.


تئاتر رسالت بوذری   حمیدرضا نعیمی  حبیب دهقان‌نسب   کاظم هژیرآزاد رسول

در این نمایش رسالت بوذری به عنوان راوی نمایش حضور دارد و حمیدرضا نعیمی، حبیب دهقان‌نسب و کاظم هژیرآزاد و بیش از ۱۷۰ هنرمند روی صحنه می‌روند.

طراحی و اجرای دکورهای تاریخی از تهران قدیم، تبریز دهه ۲۰ و اردوگاه کربلا در بیش از ۳ هزار متر مربع از مهم‌ترین ویژگی‌های این نمایش بزرگ میدانی است.

مجموعه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد شامل مجموعه‌ای از بخش‌های فرهنگی و گردشگری شامل بوستان حضرت ابراهیم موسوم به بوستان آب و آتش، مجموعه گنبد مینا، مجموعه برج پرچم، باغ موزه دفاع مقدس، باغ کتاب، پل طبیعت و دیگر بخش‌های فرهنگی و اجتماعی در فضایی وسیع به‌خدمت‌گزاری به مردم تهران می‌پردازد.

رسالت بوذری راوی «رسول»
رسالت بوذری که سال گذشته به عنوان راوی در نمایش «فصل شیدایی» حضور داشت امسال نیز با نمایش «رسول» به عنوان راوی روی صحنه می‌رود.

نمایش «رسول» که حمیدرضا نعیمی نوشته و سعید اسماعیلی کارگردانی کرده، در بوستان نوروز منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد اجرا می‌شود.

در این نمایش علاوه بر ۱۲ بازیگر اصلی بیش از ۱۵۰ هنرور روی صحنه حضور دارند. طراحی صحنه و ساخت دکور نمایش میدانی «رسول» در سه بخش تهران قدیم، تبریز دهه ۲۰و کربلای دهم محرم سال ۶۱ هجری در ۳ هزار متر مربع در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد انجام شده است.

این نمایش از ششم تا هجدهم آبان ماه از ساعت ۱۹ تا ۲۱ هر روز روی صحنه می‌رود.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:اجرای نمایش‌های میدانی باعث بالا بردن انگیزه‌های مردمی می‌شود

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای نمایش‌های محیطی و میدانی مانند «رسول» در شهر تهران گفت: در گذشته نمایش‌های میدانی به شکل تعزیه اجرا می‌شد و اجرای نمایش‌های محیطی‌ای از این دست می‌تواند انگیزه‌ای برای جوانان باشد و باعث آشنایی بیشتر مردم با تئاتر ‌شود.

نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در آستانه اجرای نمایش «رسول» در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد درباره تاثیر اجرای این نوع نمایش‌ها عنوان کرد: در کشور ما نمایش‌هایی به شکل تئاتر، تعزیه و نمایش میدانی سابقه دیرینه‌ای دارد و تجربیات ارزنده و موفقی در این زمینه به دست آورده‌ایم. می‌توانیم با حداقل امکانات و با وجود شرایط دشوار بهترین نمایش‌ها را با عالی‌ترین تأثیرات روی مخاطب داشته باشیم. متأسفانه این موضوع مورد حمایت جدی قرار نگرفته است و مشکلاتی در این عرصه داریم و زیرساخت‌های همه محلات برای برگزاری این‌گونه نمایش‌ها آماده نیست.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ممکن است در تهران به دلیل امکانات بهتر به موفقیت‌هایی در این زمینه دست یابیم، اما در شهرهای دیگر حتی بعضی از کلان‌شهرها محدودیت‌های زیادی داریم و به همین علت برگزارکنندگان نمایش‌ها نتوانسته‌اند از امکانات و ظرفیت‌ها استفاده کنند و توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند. اما لازم است این گونه نمایش‌ها مانند «رسول» در دیگر شهر‌ها نیز اجرا شود.

وی گفت: این امر یکی از اموری است که باید برای آن برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشیم، چرا که تاکنون نتوانسته‌ایم زمینه‌های آن را فراهم کنیم.

وی در خصوص مشکلاتی که گاهی از سوی صاحبان سالن‌های نمایش ایجاد می‌شود؛ توضیح داد: محدودیت‌های سالن‌های نمایش موجب ایجاد نوعی رانت در این فضا شده است و افرادی که صاحبان سالن یا مسئول واگذاری سالن برای نمایش‌ها هستند، در فضای تولید و به اجرا درآمدن این نمایش‌ها متأسفانه گاهی تأثیرات منفی ایجاد می‌کنند؛ یعنی اجازه اجرای نمایش‌هایی را که مطابق ذائقه آنها نیست، نمی‌دهند و محدودیت ایجاد می‌کنند. خوشبختانه شهرداری در این زمینه می‌تواند به هنرمندان کمک زیادی بکند.

پژمانفر افزود: به طور کلی به نظرم اجرای نمایش‌هایی مانند «رسول» تأثیرات بسیار خوبی بر جامعه و در سطوح مختلف می‌گذارد و ضمن اینکه مردم استفاده زیادی از این برنامه‌ها دارند، برای جوانان و کسانی که استعدادهایی در این رابطه دارند، انگیزه ایجاد می‌کند.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به زمان کوتاه برگزاری این نمایش می‌توانیم با در نظر گرفتن ردیف بودجه‌ای مناسب به اشاعه و گسترش فرهنگ ایرانی و اسلامی کمک کنیم، گفت: لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه‌ای برای این‌گونه موضوعات پیش‌بینی کند. به طور قطع، اعتباراتی برای این منظور وجود دارد، اما گاهی رویکردهای سیاسی موجود در این عرصه مانع استفاده ما از این ظرفیت‌ها شده تا بتوانیم در بخش‌های مختلف به‌صورت عادلانه از آن حمایت کنیم.

او با اشاره به اهمیت وجود عدالت برای بروز استعداد افزود: معتقدم باید عدالتی برای همه در این زمینه وجود داشته باشد تا بتوانند توانمندی‌های خود را بروز دهند.