بعدی
like
در نشست خبری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان عنوان شد:

جشنواره تاثیر چندانی بر سطح کیفی آثار ندارد

‏. ‏(‏۲۰-‏آبان-‏۱۳۹۷)

مریم کاظمی دبیر بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان،به پرسش‌های خبرنگاران درباره بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره پاسخ گفت.

به گزارش آرت کافه،در این نشست که در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، علیرضا درویش‌نژاد مدیر کل ارشاد استان همدان و اردشیر صالح‌پور، قائم مقام این دوره از جشنواره، کاظمی را همراهی کردند ،ضمن اینکه مهدی حاجیان مدیر بخش جشنواره‌های ادراه کل هنرهای نمایشی نیز، اجرای برنامه را بر عهده داشت.
در این نشست مریم کاظمی داوران بخش‌های مختلف را معرفی کرد.


تئاتر مریم کاظمی بهرام شاه محمدلو  رحمت امینی  حسین صفی  گلاب آدینه   شهره سلطانی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

مریم کاظمی گفت:گروهی مرکب از بهرام شاه محمدلو، رحمت امینی، حسین صفی، گلاب آدینه و شهره سلطانی، هیات داوران بخش مسابقه ایران، هوبرت فون باخر از آلمان، پانته‌آ بهرام و مهرداد رایانی‌ مخصوص نیز هیات دوارن بخش مسابقه بین‌الملل را بر عهده دارند. داوری بخش مسابقه خردسال بر عهده مجید قناد و حسین محب اهری است . مریم معترف، مجید امرایی و محسن پورقاسمی نیز داوری بخش خیابانی را انجام می‌دهند.

وی یادآوری کرد: پیش از این گروهی مرکب از محمد چرم‌شیر، حمیدرضا نعیمی و بهرام جلالی‌پور را داوری بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی را انجام داده‌اند که از میان آثار رسیده، ۱۰نمایشنامه به مرحله اول راه یافته‌اند و در اختتامیه سه نمایشنامه برگزیده معرفی خواهند شد.

این هنرمند تئاتر کودک و نوجوان با اشاره به شعار جشنواره امسال«کودک و حقوق اجتماعی»خاطرنشان کرد : در کشور ما گاه بحث‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی، تگرانی‌هایی را برای کودکان ایجاد می‌کند و امید آنان را از بین می‌برد، درحالی که یکی از حقوق ابتدایی کودکان، امید به آینده است و ما تلاش کردیم از طریق تئاتر، کودکان را با حقوق خود آشنا کنیم. در همدان هم پیشنهاد شد حقوق شهروندی نیز اضافه شود و ما نیز استقبال کردیم.

دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه تحریم‌ها تاثیری بر حضور گروه‌های بین‌المللی در این دوره از جشنواره نداشته، توضیحاتی درباره نمایش‌های خارجی ارایه کرد و گفت: امسال از ۱۲ کشور مهمان داریم که ۱۰ تن از آنان اجرای نمایش دارند و بقیه در برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشارکت دارند. بر همین اساس کشورهای آلمان، بلژیک، ایتالیا، ترکیه، عراق، آذربایجان، آفریقای جنوبی، اسپانیا و نروژ (کار مشترک)، هند با اجرای نمایش و کشورهای هلند، استرالیا حضور دارند.

همچنین درویش‌نژاد مدیر کل ارشاد استان همدان نیز با اشاره به جایگاه مهم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در این استان نهادینه کردن پایه‌های تئاتر در کودکان، پیوند خانواده‌ها با تئاتر و ایجاد نشاط و شادی و آشنایی با دستاوردهای تئاتر دنیا را از مهم ترین اهداف این رویداد فرهنگی برشمرد و در این باره توضیح داد: از آنجا که کودک، خانواده را نیز به دنبال خود به سالن تئاتر می‌کشاند، کمک می‌کند تا تئاتر وارد سبد خانوار شود. از سوی دیگر ما به دنبال ایجاد شادی در جامعه‌ایم ،زیرا با حاکم شدن شادی در هر جامعه‌ای است که آن جامعه رشد می‌کند و ناهنجاری‌ها در آن پایین می‌آید و یکی از پایه‌های ایجاد این بستر، تئاتر است.

او از برپایی شادپیمایی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: این شادپیمایی کاملا مردمی است تا جشنواره صرفا شکل یک برنامه کلیشه‌ای و اداری را نداشته باشد. این برنامه از آرامگاه ابن سینا تا میدان امام خمینی برگزار می‌شود.

درویش‌نژاد از ایجاد دبیرخانه دایمی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان خبر داد و درباره بودجه جشنواره توضیح داد: نگاه ما و مرکز هنرهای نمایشی بر افزایش بودجه است، ولی به دلیل محدودیت‌های منابع اعتباری در کل کشور، دست ما نیز بسته است ،اما در همین شرایط هم انتظار ارتقای کمی و کیفی داریم.

سپس اردشیر صالح‌پور به تشریح برنامه‌های جنبی جشنواره پرداخت و گفت: بیست و پنجمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همزمان با صدمین سال تئاتر کودک در ایران برگزار می‌شود. به همین دلیل برنامه‌های ویژه‌ای داریم، از جمله اینکه پنجشنبه ۲۴ آبان برنامه‌ای بر مزار جبار باغچه‌بان پدر تئاتر کودک ایران در شهر ری خواهیم داشت و با همراهی شهرداری منطقه ۲۰ قرار است میدانی که کنار مزار این هنرمند است، به نام او نامگذاری و مزار او به آرامگاه مشاهیر تبدیل و تندیس او نیز نصب خواهد شد.


تئاتر مریم کاظمی بهرام شاه محمدلو  رحمت امینی  حسین صفی  گلاب آدینه   شهره سلطانی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

کاظمی نیز در پاسخ به پرسشی درباره رشد ناچیز جشنواره تئاتر کودک و نوجوان توضیح داد: جشنواره به تنهایی تاثیر چندانی بر سطح کیفی آثار ندارد ،چراکه این جشنواره، حاصل نمایش‌هایی است که در طول سال اجرا شده‌اند. ضمن اینکه بودجه هرگز به تنهایی کیفیت را به همراه ندارد ،بلکه باید نگاهی درست برای هزینه کرد و نیز برنامه‌های بلند مدت داشته باشیم و با تصمیمات مقطعی و شتابزده نمی‌توان جشنواره‌ای با کیفیت برگزار کرد.

او درباره انتخاب دیرهنگامش به عنوان دبیر جشنواره گفت: اگر اصول مشخصی در برگزاری جشنواره داشته باشیم، انتخاب دبیر اهمیت چندانی ندارد ،چون او مجری آن اصول است، ضمن اینکه در بخش اقتصادی هم کمتر دچار مشکل می شویم و برخی از کشورها نمی‌توانند شرایط خود را به ما تحمیل کنند.

کاظمی درباره اعتراضات انجمن تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر در پی ترکیب داوری بخش کودک و نوجوان تصریح کرد: سال گذشته نیز چنین بود و گفته‌ام هیچ تصمیمی سلیقه‌ای نبوده است. این موضوع به صراحت در فراخوان وجود دارد و اگر اعتراضی بود، باید همان زمان اعلام می شد، نه اینکه ۱۵ روز مانده به آغاز جشنواره. از امروز هم می‌گویم بعد از اختتامیه، می‌توان نظرات کارشناسانه و انتقادات را در نشست‌های جمعی مطرح کرد و از همین امروز دوستان منتقد و معترض را دعوت می‌کنم.

این بازیگر و کارگردان تئاتر خاطرنشان کرد: اجراهای عموم است که باعث ارتقای تئاتر می‌شود و هنرمندان تئاتر کودک در همدان بابت کمبود بودجه اجرای عمومی در طول ساله گلایه دارند، اما متاسفانه آنان تنها روی جشنواره حساب باز کرده‌اند و خود من این انتقاد را دارم که چرا در این مدت، یک سالن بلک باکس با عمق مناسب در همدان راه‌اندازی نشده است.

بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با شعار «کودک و حقوق اجتماعی، کودک و حقوق شهروندی» از ۲۸ آبان تا ۴ آذر ماه با دبیری مریم کاظمی و به میزبانی استان همدان برگزار خواهد شد.