به گزارش آرت کافه،آسیه مزینانی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: برای چندمین بار است که با همکاری بخش فرهنگی و هنری سفارت فرانسه در این مجموعه برنامههایی را برگزار میکنیم و امیدوارم بزودی شرایط برپایی نمایشگاه هنرمندان ایرانی در فرانسه نیز فراهم شود.
معاون هنری خانه هنرمندان افزود: آلن سکارولی قصد سفر و عکاسی از ایران را داشت٬ از این رو سفارت فرانسه پیشنهاد برپایی نمایشگاهی از عکسهای او را به خانه هنرمندان داد و پس از بررسی در شورای تجسمی تصمیم گرفتیم که نمایشگاهی از عکسهای او را برپا کنیم.
مزینانی گفت: عکسهای آلن سکارولی مورد توجه شورای تجسمی قرار گرفت و با امکانات خوب چاپی که در ایران داریم٬ نتیجه عکسها بسیار خوب از کار درآمد. ابعاد بزرگ و سیاه و سفید بودن آنها به جذابیت این نمایشگاه کمک کردند.
او افزود: در این نمایشگاه ۲۱ عکس در ابعاد بزرگ در معرض دید مخاطبان قرار گرفته. همچنین کارگاه آموزشی آلن سکارولی با موضوع تجربههای عکاسی در طبیعت و شب از ساعت ۱۷ تا ۲۰ یکشنبه ۴ آذر در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار میشود و حضور در این کارگاه برای عموم آزاد است.
آلن سکارولی نیز ضمن ابراز خوشحالی از سفر به ایران و برپایی نمایشگاهش گفت: عکاسی عشق بزرگ زندگی من است .من از زمانی که به خاطر دارم فقط عکاسی کردهام و هیچ وقت مشغول کار دیگری نبودهام. خیلی دوست داشتم که به ایران سفر و عکاسی کنم.
او افزود: نمایشگاههای متعددی در کشورهای جهان گذاشتهام و عکسهایم به موزههای متعددی چه در فرانسه و سایر کشورها راه پیدا کرده است.
این عکاس فرانسوی درباره مجموعهای که به ایران آورده گفت:چون این تصور را داشتم که ایرانیها به طبیعت علاقهمند هستند مجموعهای از عکسهای طبیعت که شامل کوه و درخت است را انتخاب کردم. این مجموعه را در فاصله سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ عکاسی کردهام.
او درباره عظمت کوه توضیح داد: انسان وقتی مقابل کوه قرار میگیرد به دلیل عظمت کوه حس تنهایی و کوچک بودن میکند. یکی از دلایلی که من از کوه عکاسی میکنم این است که به نوعی بگویم چقدر زمین در خطر آسیبپذیر است و هر چه به نوک قله نزدیک میشویم این آسیبپذیری کمتر میشود. به همین دلیل در عکسهای مجموعه کوه تلاش کردم از بخشهایی از کوهها که به واسطه انسان و سایر عوامل در معرض تخریب قرار نگرفتهاند عکاسی کنم.
آلن سکارولی ادامه داد: در کنار کوهها از درختان نیز عکاسی کردهام و در این نمایشگاه عکسهایی از سه درخت را در شب میبینید. من برای عکاسی از شب از پرژکتور استفاده میکنم و شیوه کارم این است که پرترهای از یک درخت را عکاسی کنم و جسم و روح او به نمایش بگذارم و سایر درختانی که در حاشیه این درخت هستند را حذف میکنم.
او افزود: تمام عکسهایی که من در این مجموعه گرفتهام سیاه و سفید و با دوربین آنالوگ است. هدفم از عکاسی سیاه و سفید این است که مخاطبم به واسطه رنگ از موضوع اصلی دور نشود. البته شما سیاه و سفید را در دو رنگ خلاصه نکنید.
این عکاس فرانسوی درباره سوژههای عکاسیاش گفت: من موضوعی عکاسی میکنم و موضوعی که مدنظرم است با چند فریم عکس تمام نمیشود. مثلا ۲۵ سال تمرکزم را روی موضوع عکاسی در شب گذاشتهام. بخشی از تمرکزم در عکاسی بر روی عکاسی از شهرها در گذر زمان است تا بتوانم تغییر و تحول شهرها را نشان بدهم.
آلن سکارولی سال ۱۹۴۵ در مراکش به دنیا آمد. او همواره در کنار مدیترانه زندگی کرده و به کار مشغول بوده است. آلن سکارولی تاکنون نمایشگاههای بسیاری در شهرهای مختلف فرانسه و همچنین سوئیس، بلژیک، یونان و.. برگزار کرده است.
نمایشگاه «میان سرگردانی و جاودانگی» از سوی سفارت فرانسه با همکاری خانه هنرمندان ایران برپا شده و تا ۹ آذر در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران میزبان علاقهمندان است.