به گزارش آرت کافه، در ابتدای این برنامه که با حضور جمعی از دستاندرکاران فیلم «نرگس» برگزار شد ناصر صفاریان دبیر کانون فیلمِ خانه سینما با اشاره به فعالیت قابل ستایش فیلمخانه ملی ایران در نگهداری، مرمت و بازسازی آثار به جا مانده از تاریخ سینمای ایران، از لادن طاهری، مدیر این فیلمخانه دعوت کرد تا پیش از آغاز نمایش «نرگس» توضیحاتی دربارهی فعالیتهای این مرکز ارائه دهد.
لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی و سرپرست موزه سینمای ایران گفت: خوشحالم که امشب در کنار شما به تماشای فیلمی مینشینم که سالها قبل آن را دیده بودم.
وی ادامه داد: با وجود این که در طول سالهای اخیر، تماشای نسخههای اصلاح و مرمت شده بسیاری از فیلمها را تجربه کردهام ،اما هر بار که به تماشای یکی از این آثار مخصوصاً فیلمهایی که همه ما آنها را دوست داریم، مینشینم احساس میکنم تجربه عجیب و تازهای به دست آوردهام.
طاهری با بیان اینکه بعضی فیلمها را در دورهی خودش بارها دیده است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، حدود ۲۷ سال پیش که فیلم «نرگس» به نمایش عمومی درآمد چندبار این فیلم را دیدم و تمام جزییات آن را به خاطر داشتم، اما وقتی نسخه اصلاح و مرمت شده آن را دیدم تازه متوجه شدم فیلمی که خیلی دوست داشتم و چندین و چندبار دیده بودم را در واقع اصلاً ندیدهام!
مدیرعامل فیلمخانه ملی ایران با اشاره به مرمت برخی فیلمهای مهم تاریخ سینمای ایران نظیر «گاو»، «یک اتفاق ساده» و «اونشب که بارون اومد» به عنوان تجربههای موفق و خوب در این زمینه یادآور شد: در سالهایی که نگهداری فیلمهای تاریخ سینمای ایران متداول نبوده، فیلمخانه ملی ایران یک نسخه از همه فیلمها را در گنجینه آثار خود محافظت کرد تا امروز به لطف فنآوری، اشکالات تصویری و فنی فیلمها برطرف و در اختیار بینندگان علاقهمند قرار گیرد.
طاهری گفت: خوشحالم امشب به تماشای «نرگس» مینشینیم و بعد از سالها با تمام جزییات، تماشای آن را می بینیم. این فیلم جزو آثاری است که بنیاد سینمایی فارابی به فیلمخانه ملی ایران کمک کرده تا نسخه اصلاح و مرمت شدهی آن، برای تماشا به بینندگان عرضه شود.
در ادامه رخشان بنیاعتماد کارگردان «نرگس» از مدیر فیلمخانه ملی ایران تشکر ویژه کرد و گفت: در برابر لادن طاهری تعظیم می کنم و معتقدم که او سینمای ایران را نجات داده است. من در قصههایم قهرمان ندارم. اگر بخواهیم اصرار کنیم که قهرمانی وجود داشته باشد، هر شخصیتی که در جهت تغییر حرکت میکند، میتواند قهرمان باشد.
وی افزود: آنهایی که اهل خانواده سینما هستند، میدانند نسخه ترمیم شده یعنی چه؟ من زمانی به این مرحله رسیدم که متوجه شدم هیچ نسخهای از فیلمهایم وجود ندارد و ما درگیر چه فاجعهای هستیم.
کارگردان فیلم «نرگس» یادآور شد: بدون هیچ تعارفی نهاد دولتی یا وزارتخانهای در این مملکت سراغ ندارم که توانسته باشند مانند «فیلمخانه ایران» با این تدبیر و اندیشه، سینمای ایران را نجات دهند و من در برابر خانم طاهری برای نگهداری و مرمت فیلمهایم تعظیم میکنم.
وی با قدردانی از فعالیتهای مدیران استودیو روشنا در مرمت و بازسازی فیلمها، درباره مواجهه خود با «نرگس» در سالهای اخیر گفت: اخیراً و از زمانی که این فیلم به همت بنیاد سینمایی فارابی و فیلمخانه ملی ایران مورد اصلاح و مرمت قرار گرفت چندبار آن را دیدهام.
در این برنامه جهانگیر کوثری، امیر اثباتی ، مهرزاد دانش، ناصر صفاریان ، آتش تقی پور و عوامل فیلم نرگس حضور داشتند.