بعدی
like

حساب و کتاب موزه سینما با کیست؟!

‏. ‏(‏۱۹-‏آبان-‏۱۳۹۷)

خوب است وزیر محترم ارشاد،هرچه زود تر به حساب و کتاب سازمان سینمایی و مدیران بازنشسته زیرمجموعه اش رسیدگی کند.

آرت کافه-سیدرضااورنگ:سازمان سینمایی وزارت ارشاد دارای زیرمجموعه هایی است که تحت نظارت مستقیم آن فعالیت می کنند.یکی از مراکز مهم موزه سینماست که چندسالی می شود فعالیت خود را آغاز کرده است.
مکانی که موزه سینما در آن قرار دارد،پیش از این محل مرکز اسلامی فیلمسازی یا باغ فردوس،مهم ترین مرکز آموزش سینمایی ایران بود که بدون دلیل تعطیل شد.
پس از تعطیلی باغ فردوس، این مکان تبدیل به موزه سینما شد.از زمان آغاز به کار موزه، تا کنون چند مدیر که منصوب رییس سازمان سینمایی یا معاونت سینمایی ارشاد بودند ریاست آنجا را بر عهده داشتند.
برای راه اندازی موزه سینما هزینه نسبتا زیادی صرف شده است.
موزه سینما با اینکه باید مرکز مهمی باشد،اما چندان به چشم نیامده است.به غیر از بازدید کم شمار مردم از موزه،تنها گاهی مراسم یا نشستی مفید یا غیر مفید در آن برگزار می شد و می شود.برای همین کسی به این محل زیاد اهمیت نداده و آن را جدی نگرفته است.
آنچه مسلم است،اینکه موزه سینما نیز مانند دیگر زیرمجموعه های سازمان سینمایی بودجه ای مصوب دارد که به آن تعلق می گیرد.
هنوز به گوش نرسیده و به چشم نیامده که حساب و کتاب این مرکز منتشر شده باشد تا همگان از آن مطلع باشند.این نهاد نیز مانند مراکز دیگر باید حساب و کتاب خود را پس دهد تا مشخص شود بودجه اختصاص یافته به چه مصرفی رسیده است؟آیا حساب و کتاب با نوع فعالیت ها می خواند یا نمی خواند؟
باید مشخص شود برخی از نشست هایی که با بودجه زیاد در این مرکز برپا شده،بار فرهنگی داشته و تاثیر گذار بوده یا نه؟این حق مردم و علاقه مندان سینماست تا بدانند بودجه سازمان سینمایی چگونه هزینه شده است.به عنوان مثال اخیرا در موزه سینما نشستی با حضور مهمانان ایتالیایی در سالن خالی از مخاطب برگزار شد که نه تنها بار مثبتی در بر نداشت،بلکه تاثیر منفی نیز،به خصوص در حضور مهمانان خارجی که برای آمدن آنان هزینه شده بود برجا گذاشت.آیا رییس سازمان سینمایی به عنوان متولی سینمای ایران، این مورد را پیگیری کرده است یا خیر؟اگر پیگیری شده آن را حداقل برای اهالی رسانه شفاف سازی کنند.
از این دست موارد چندین بار اتفاق افتاده،اما کسی علت را پیگیری نکرده است.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران،بازنشستگان دیگر مجاز نیستند بر مسند کار بمانند و باید جای خود را به نیروهای جوان تر بدهند.بنابراین رییس سازمان سینمایی و برخی از مدیران زیرمجموعه این سازمان نیز دیر یا زود باید با میز خویش خداحافظی کنند.
برای شفاف سازی ،باید پیش از ترک مسند شان به حساب و کتاب این مدیران رسیدگی شده تا مشخص شود بودجه این نهادها چگونه هزینه شده است.اگر عملکردها مثبت بوده تشویق شوند و اگر چنین نبوده مواخذه شده و پاسخگو باشند.
موزه سینما نیز از مراکزی است که وابسته به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد است.برای همین مدیرانش توسط رییس این سازمان منصوب شده و می شوند.مدیر این مرکز چه بخواهد و چه نخواهد،اگر شامل مصوبه مجلس است،باید ترک مسند کرده و کار را به دیگری بسپارد.
برخی از مدیرانی که شامل این مصوبه شده اند،بسیار کوشش کرده و می کنند تا با لطایف الحیل همچنان بر مسند ریاست باقی بمانند،اما نمی توانند بمانند،چون نمایندگان مجلس هرگونه راه فراری را مسدود کرده اند.
خوب است وزیر محترم ارشاد،هرچه زود تر به حساب و کتاب سازمان سینمایی و مدیران بازنشسته زیرمجموعه اش رسیدگی کند تا خدای نکرده بعد از رفتن آنان شائبه ای ایجاد نشده و کسی نتواند در فضای مجازی و غیر مجازی شایعه پراکنی کند.
از قدیم نیز بزرگان گفته اند:«آن را که حساب پاک است،از محاسبه چه باک است».


یادداشت سیدرضااورنگ سازمان سینمایی موزه سینما