
در بخش «جایزه شهید آوینی» این جشنواره هم اکبر نبوی (روزنامهنگار و تهیهکننده)، محمدهادی نائیجی (فیلمنامهنویس و کارگردان) و پناهبرخدا رضایی (مستندساز و کارگردان سینما) ۲۹ فیلم راهیافته به این بخش با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و حوزهی مقاومت را داوری خواهند کرد.
هیات داوران بخش مسابقه فیلمهای مستند معدن و صنایع معدنی ایران هم فرشاد فدائیان (پژوهشگر و مستندساز)، سیدحسین حقگو (مدیر فرهنگی و تهیهکننده) و مهرداد زاهدیان (مستندساز) هستند. در این بخش ۱۶ فیلم پذیرفته شده است.
دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ به دبیری سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد.
آرت کافه:احترام تمام داوران منتخب جشنواره مستند حقیقت واجب است،اما با این ترکیب داوران که مسوولان جشنواره کنار هم قرار داده اند،بی شک مانند همیشه اعتراض هایی را به دنبال خواهد داشت،همان گونه که فیلمسازان به هیات های انتخاب معترض بودند.چیدن داوران متخصص کنار هم کار مشکلی نیست،این مهم در تمام کشورهای صاحب جشنواره اتفاق می افتد.همه کشورها سعی می کنند داورانی را برای داوری آثار برگزینند که همه به تخصص شان اعتقاد داشته باشند.برای همین است که داوری در این جشنواره ها با کمترین اعتراض ها روبرو می شود.
معلوم نیست مشکل انتخاب هیات های انتخاب و داوری،کی می خواهد در ایران ریشه کن شود!شواهد گویای این است که این انتخاب ها محفلی است و در یک دورهمی اتفاق می افتد.اگر غیر از این بود داوری جشنواره ها،این همه در ایران مشکل ساز نبود.این هیات داوری که برای جشنواره حقیقت منصوب شده اند،ترکیب مناسبی نیست و جواب نخواهد داد.اگر شخصی یکی دو فیلم مستند ساخت که دلیل نمی شود عضو مهم داوری باشد.انتخاب فیلم و داوری آنها متخصص کارکشته می خواهد،نه دوست و فامیل و همکار!