بعدی
like

هنرنمایی مازندرانی ها در هشتمین روز جشنواره ملی موسیقی جوان

‏. ‏(‏۱۴-‏مرداد-‏۱۳۹۸)

سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان روز یکشنبه به اجرای هنرمندان مازندرانی در بخش‌های دوتار، قرنه، آواز، سرنا، کمانچه، لَلِه‌وا و دسرکوتن اختصاص داشت.

به گزارش آرت کافه، این جشنواره در هشتمین روز خود میزبان هنرمندان مازندرانی در بخش‌های دوتار، قرنه، آواز، سرنا، کمانچه، لَلِه‌وا و دسرکوتن بود که در تالار رودکی مقابل هیأت داورانی متشکل از فضل‌الله دهقان، ابوالحسن خوشرو، ارسلان طیبی و مسلم فهیمی به اجرای قطعات خود پرداختند.


موسیقی جشنواره ملی موسیقی جوان   هومان اسعدی مازندران  لَلِه‌وا  محراب قیاسی  نیما اصغری ولیک چالی  رضا کاظمی  علی‌اصغر زارع  علی قلیان  محمد ندامانی

بخش اول هشتمین روز جشنواره ملی موسیقی جوان با حضور نوازندگان دوتار مازندران فعالیت خود را آغاز کرد. در رده سنی الف پارسا گلستانی، محمدحسین طیبی، آرمین بکروی، ابوالفضل عبدیان، سید مهدی انورا جمی ساداتی، امیرعلی خیاطی قاسم خیلی، سید امیررضا محمدی سید کلائی و محمد محمدی کیانی به‌نوبت به روی صحنه حاضر شدند و به اجرای قطعات خود پرداختند. سپس مجید بتیار، امیرحسین یعقوبی، علیرضا پورحاجی، سید علی محمدسید کلائی و امیرعلی جهانبخش در رده سنی ب و همچنین یاسر کعبه پنبه چوله از رده سنی ج به رقابت با یکدیگر پرداختند.

پس از استراحتی کوتاه، نوبت به اجرای ساز قرنه رسید و در ابتدا حسام بتیار و آرش احمدزاده از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند. سپس حسین جهانی نسب و امیر محمد خطیبی از رده سنی ب و میلاد امینی از رده سنی ج در مقابل هیات داوران قرار گرفتند و قطعات خود را اجرا کردند.

بخش دوم روز هشتم جشنواره به بخش‌های آواز و سرنا اختصاص داشت و مهدی کارگر واسکسی از رده سنی الف به اجرای آواز پرداخت و پس از او، یونس قریشی امرئی و آرمان فلاح‌پور از این رده سنی همچنین امیرحسین فضلی راد از رده سنی ب و امیرحسین جعفری و فرشید اسکندری از رده سنی ج به نوت به روی صحنه حاضر شدند و به اجرای آواز پرداختند.

بخش دوم جشنواره با اجرای ساز سرنا به پایان رسید و حسین جهانی نسب از رده سنی ب نخستین شرکت‌کننده این بخش بود. پس از او سید محمدرضا محمدی سید کلائی، محمدرضا کاظمی لهمالی و امیرمحمد خطیبی از این رده سنی و محمد الیاسی از رده سنی ج مقابل هیئت داوران قرار گرفتند و قطعات خود را اجرا کردند.

بخش سوم و پایانی روز هشتم جشنواره موسیقی جوان، به سازهای کمانچه، لَلِوا و دسرکوتن (نقاره) اختصاص داشت.


موسیقی جشنواره ملی موسیقی جوان   هومان اسعدی مازندران  لَلِه‌وا  محراب قیاسی  نیما اصغری ولیک چالی  رضا کاظمی  علی‌اصغر زارع  علی قلیان  محمد ندامانی

در ابتدا در بخش کمانچه، حسام بتیار از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شد پس از او مهدیس فقهیان، مهدی شیخ نژاد، سینا معصوم نیا و نیایش طالبی از این رده سنی، صالح جعفری، سعید ضیایی، گلمهر عالمی، کمیل مسلمی پرکوهی و سید محمدرضا محمدی سیدکلائی از رده سنی ب و آرمین باکویی، علیرضا رسولی، پویا محسنی، فرشید اسکندری و پیام درواح کنگلوئی از رده سنی ج به اجرای قطعات خود پرداختند.

در ادامه در بخش ساز لَلِه‌وا، محراب قیاسی، نیما اصغری ولیک چالی، رضا کاظمی، علی‌اصغر زارع، علی قلیان، محمد ندامانی، سید ابوالفضل مختاری سنگدهی و آرین قربانی از رده سنی الف، حسین جهانی نسب از رده سنی ب و میلاد امینی، پویا محسنی و جواد محسن تبار از رده سنی ج به‌نوبت به روی صحنه حاضر شدند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

سپس نوبت به ساز دسرکوتن رسید و امیررضا طیبی از رده سنی الف نخستین شرکت‌کننده این ساز بود. پس از او کوثر مصطفی پور، محمدحسین طیبی، سید امیررضا محمدی سید کلائی و هستی حسن نژاد از این رده سنی، همایون حسینی ماچکه پشتی، مجید بتیار و محمدرضا کاظمی لهمالی از رده سنی ب و همچنین توحید حیدری و سجاد پاریاوفلاح از رده سنی ج نفرات دیگری بودند که مقابل هیئت داوران قرار گرفتند و قطعات خود را اجرا کردند.

جشنواره موسیقی جوان اتفاقی فرخنده به شرط تداوم
فضل الله دهقان عضو هیأت داوران بخش موسیقی نواحی جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش موسیقی مازندران در مورد اجراهای روز هشتم جشنواره گفت: اجراهای امسال به نسبت سال‌های گذشته بسیار بهتر بود و تمام نوازندگانی که در این دوره حضور داشتند، در دوره گذشته نیز شرکت کرده بودند و طبیعتا یک سال تمرین کردند و این تمرین‌ها باعث شد که کیفیت اجراهایشان خیلی بهتر شود و بنده بسیار امیدوار شدم که روز به روز این نوازندگان جوان پیشرفت می‌کنند و به طبع موسیقی مازندران نیز پیشرفت می‌کند.
اجراهای امروز آن قدر خوب بود که من در هیچکدام از اجراها نقطه ضعفی را مشاهده نکردم ضمن اینکه اجراها بسیار فشرده و خوب بود که کار را برای اعضای هیأت داوران بسیار سخت کرده است. بسیاری از نوازندگانی که متأسفانه مقامی کسب نمی‌کنند، لایق این بودند که جزو برترین‌ها قرار گیرند.
جشنواره موسیقی جوان یک اتفاق فرخنده و خوبی است به شرطی که این جشنواره ادامه داشته باشد و دچار مسائل حاشیه‌ای مختلف نشود. اگر این جشنواره ادامه داشته باشد به طور قطع می‌تواند به رشد و پیشرفت نوازندگان جوان کمک کند.

نوازندگان امسال نسبت به سال گذشته کیفیت بالاتری داشتند
مسلم فهیمی دیگر عضو هیأت داوران بخش موسیقی نواحی در بخش موسیقی مازندران نیز در مورد کیفیت اجراهای روز هشتم جشنواره موسیقی جوان گفت: کیفیت اجراهای امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار خوب بود و به تمام مسوولان و دست‌اندرکاران جشنواره تبریک و خسته نباشید می‌گویم. نوازندگان نسبت به سال قبل انرژی زیادی داشتند. تمام اجراها را دوست داشتم اما به شخصه از نوازندگان ساز نقاره بسیار راضی بودم.
نقطه ضعفی که من در اجراهای امروز دیدم این بود که قطعاتی که اجرا می‌شد، بسیار شبیه به هم بود همچنین یک‌سری از سازها کوک نبودند.
جشنواره موسیقی جوان در دوره‌های گذشته ثابت کرده که می‌تواند به رشد موسیقی کشور کمک کند و نوازندگانی که امسال اجرا کردند نسبت به سال گذشته کیفیت بالاتری داشتند و این موضوع نشان می‌دهد که جشنواره موسیقی جوان کار خودش را به خوبی انجام داده است.

تأثیر این جشنواره بر روی جوانان بسیار زیاد است
ارسلان طیبی عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی نواحی در بخش موسیقی مازندران نیز در مورد اجراهای روز هشتم جشنواره موسیقی جوان گفت: اجراهای بسیار خوبی را شاهد بودیم و رقابت‌ها نزدیک به هم بود و به همین دلیل کار برای اعضای هیأت داوران برای انتخاب نفرات برگزیده بسیار سخت شده است و سعی کردم نفراتی را به عنوان برگزیده انتخاب کنیم که کمترین میزان اشتباهات را در بین تمامی شرکت‌کنندگان داشت.
جشنواره موسیقی جوان یک رویداد بسیار بزرگ است و تأثیر این جشنواره بر روی جوانان بسیار زیاد است. بنده در دوره نهم جشنواره که برای نخستین بار به عنوان داور شرکت کردم، تنها ۵ نفر از استان مازندران شرکت کردند اما در حال حاضر بیش از ۶۰ نفر به مرحله نهایی راه یافتند. تداوم جشنواره باعث می‌شود که جوانان تشویق شوند و به دنبال موسیقی نواحی منطقه خودشان می‌روند. حدود ۲۰ سال پیش نوازنده لَلِه‌وا و دوتار به اندازه انگشتان دو دست نداشتیم اما هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم که تعداد زیادی از نوازندگان این سازها را انتخاب کرده‌اند و آن‌ها را می‌نوازند.
تنها نقطه ضعفی که بنده در اجراهای امروز دیدم این بود که موقع اجرا عده‌ای از نوازندگان دچار استرس شدند و همین استرس باعث شد که نتوانند به خوبی اجرای خودشان را انجام دهند. عده دیگری از نوازندگان نیز به دلیل خستگی ناشی از مسافت طولانی، نتوانستند اجراهای بسیار خوبی را پشت سر بگذارند.

سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از ۵ مرداد تا ۵ شهریور در تالار رودکی تهران برگزار می‌شود.