
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همان گونه که انسان میتواند فراموشی بگیرد شهرها نیز میتوانند به این بیماری مبتلا شوند، خاطرنشان کرد: در این فضا نسلها فراموش میکنند چه داشتهاند و به اتکای آن چه باید داشته باشند. شهرهای تاریخی در معرض سیالیت سریع قرار بگیرند و وقتی معنای خود را از دست بدهند تهی از روح شده و دچار آسیب میشوند.
وی با تاکید بر اینکه فضاهای تاریخی مربوط به یک شخص و یک فرد نبوده و مربوط به یک کهن تاریخ هستند افزود: از جمله عناصری که میتواند شهرهای تاریخی را از مخاطرات حفظ کند این است که از فضاهای کالبدی شهرهای تاریخی به عنوان یک نقطه اتصال، محافظت شود.
صالحی از دیگر موارد حفظ شهرهای تاریخی را توجه به فرهنگ و هنر دانست و گفت: فرهنگ و هنر باید به عنوان روح شهر جریان یابد و در همه فضاهای شهرهای تاریخی اگر بتوانیم روح فرهنگ تاریخی را جریان دهیم آن وقت شهرها دچار مخاطرات نمی شوند و در این راستا ایده میدان یا گذرهای فرهنگ و هنر با این نگاه شکل می گیرد که روح هنر را به کالبد شهر وارد کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ایده گذر فرهنگ از یزد آغاز شده و شهرهای دیگر در امتداد آن این ایده را اجرایی میکنند، تصریح کرد: گذر فرهنگ اگر پایه مردم استوار باشد و ویترینی برای خلاقیت های فرهنگی هنری شهر باشد و فرصتی را برای اقتصاد فرهنگ و هنر را فراهم خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال ۹۷ انتخاب شده و اتفاقات خوبی در این راستا از ابتدای سال رخ داده است که از جمله آن برگزاری نمایشگاه کتاب و کودک و نوجوان است.
صالحی دو مقوله کتاب و کودک و نوجوان را دارای نقطه تلاقی دانست و گفت: کتاب به عنوان قدیمی ترین، ماناترین، نافذترین و موثرترین رسانه بشری که سایر رسانه ها از این رسانه بهره برده و به این طریق تکثیر می شوند محسوب شده و کودک و نوجوان به عنوان عضو اصلی موثر نهاد خانواده شناخته می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون جشنواره کتاب کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: این جشنواره در همان مسیر متکی بر حرکت وسیع مردمی با مجموعه های متعددی که این کار را سامان دادند آغاز شده و رویدادهایی که به مناسبت پایتخت کتاب ایران در کاشان رخ داده مسیر آینده پرافتخاری را برای کاشان رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه مردم کاشان همان طور که از گذشته فرهنگ ساز بودند امروز نیز چنین هستند، افزود: کاشان پر از افتخار است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است همچنان که کاشان گذشته پرافتخاری داشته آینده پرافتخاری نیز برای آن رقم بزند.
نخستین جشنواره بینالمللی کتاب کودک و نوجوان از روز ٢٢ تا ٢٤ آذرماه در کاشان پایتخت کتاب ایران برپا میشود، این جشنواره از برنامههای چهارمین پایتخت کتاب ایران است که با همت اقامتگاههای بومگردی و هتلهای کاشان و حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
در حاشیه این نمایشگاه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه تصویرگری شاهنامه و جشنهای ایرانی که در هتل سرای عامریها و در حاشیه نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان برپا شده را افتتاح کرد.در این نمایشگاه ۴۰ اثر از هنرمندان تصویرگر کتاب کودک از سراسر کشور از ۲۲ تا ۲۵ آذر در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
همچنین نمایشگاه تصویرگری ملل نیز از سری برنامههای جنبی جشنواره کتاب کودک کاشان توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.در این نمایشگاه که از ۲۲ تا ۲۵ آذر در هتل نگارستان کاشان برپا شده، آثار شیونگ لیانگ هنرمند چینی به نمایش در آمده است.
صالحی همچنین در ادامه سفر به کاشان از مرکز دیجیتال حوزه علمیه ابوتراب امامی کاشانی بازدید و از نزدیک در جریان فعالیتهای این مرکز قرار گرفت.مرکز دیجیتال ابوتراب در زمینه تولید انیمیشن و نرم افزار دینی، برگزاری کلاسهای سواد رسانهای ویژه روحانیان حوزههای علمیه کاشان فعالیت دارد.
با برگزاری نمایشگاه تخصصی تصویرگری کتاب کودک و نوجوان شماری از تصویرگران جهانی نیز در این جشنواره حضور خواهند داشت.
آیین افتتاحیه نخستین جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان با حضور همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی ، علی غیاثی ندوشن مدیر کل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران، حجتالاسلام محمدعلی انصاری مدیرکل، اصغر مختاری معاون امور فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، علی اکبر مرتضایی معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان و میثم نمکی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان برگزار شد.