به گزارش آرت کافه ،کمال تبریزی قبل از آغاز نمایش فیلم با خوش آمدگویی به مهمانان گفت: فیلم «مارموز» جزو فیلمهایی بود که برای گرفتن پروانه نمایش دچار مشکلات عجیب و غریبی شده بود، کما اینکه در مجموعه فیلمهایی که من ساختهام چهار یا پنج فیلم هستند که خیلی سخت توانستهام برای آنها پروانه نمایش بگیرم.
وی ادامه داد: براساس تجربه به تدریج متوجه شدم علت اینکه برخی فیلمهای سخت پروانه نمایش می گیرند ،این است که فیلمهایی مانند «مارموز» که کمی حساسیت برانگیز است نباید قبل از نمایش عمومی در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شوند.
کارگردان «مارموز» افزود: جشنواره فیلم فجر تبدیل شده به محلی که دوستان دیگر و افرادی دیگر از نهادهایی به جز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تماشای فیلمها مینشینند و بعد گزارش فیلم و آثار آن را به جاهای دیگر و نهادهای دیگر ارائه میکنند . بعد آن نهادها با وزارت ارشاد نامهنگاری می کنند، چرا مثلاً فلان فیلم به یک مسئله حساس اشاره کرده و یا فلان صحنه چرا در فیلمی وجود دارد.
وی ادامه داد: این مسئله فیلمسازان را دچار سختی و مشکلات میکند و در راه گرفتن پروانه نمایش دچار مشکل میشوند. البته ما برای فیلم «مارموز» توانستیم پروانه نمایش را بگیریم و آنچه امشب به نمایش در میآید تقریباً همان نسخهای است که در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شده است.
تبریزی گفت: پیشنهاد من این است که اگر فیلمهایی همچون «مارمولک» و یا «مارموز» ساخته می شود که بعضاً موضوعات حساسی دارد اصلا در جشنواره های فیلم فجر و یا جشنواره های دیگر نمایش داده نشود و مستقیم از تولید به نمایش برسد.
وی افزود: به فیلمسازان نیز توصیه میکنم اگر فیلمی ساختند که تصور میکنند که برای گرفتن پروانه نمایش دچار مشکل میشوند بهتر است که قید حضور در جشنواره فیلم فجر را بزنند و فیلمشان را مستقیم اکران کنند و جشنواره را فراموش کنند.
جواد نوروزبیگی تهیهکننده فیلم نیز با تشکر از مهمانان و کسانی که در ساخت این فیلم شرکت داشتند گفت: این فیلم را با سختی ساختیم و با سختی پروانه نمایش گرفتیم . امیدوارم در زمان اکران این فیلم مورد قبول مردم قرار بگیرد و کسانی که از سالن خارج می شوند دیگران را به تماشای این فیلم تشویق کنند.
وی ادامه داد: این فیلم به نوعی حرف مردم و مطالبات مردم را بیان میکند و امیدوارم دیگران تحمل شنیدن حرفهای فیلم و تماشای آن را داشته باشند.
محمد بحرانی یکی از بازیگران فیلم نیز به طنز گفت: ساخت فیلم کمدی سیاسی در این روزها خیلی سخت است، زیرا فضای سیاسی کشور و فضای اجتماعی از هر فیلم کمدی، کمدیتر است وفیلمها اصولاً از فضای واقعی کمی عقبتر هستند تا فیلمساز بیاید و یک فیلمی بسازد و حرف جدیدی بزند، یک اتفاق جدیدتر و بامزهتر افتاده است.
آزاده صمدی و رضا ناجی نیز به نمایندگی از بازیگران و عوامل فیلم از حضور مهمانان تشکر کردند و ابراز امیدواری کردند که فیلم در اکران موفق شود.
اجرای این برنامه را مژده لواسانی برعهده داشت و گروه بمرانی قبل از نمایش فیلم قطعاتی از موسیقی فیلم را به صورت زنده اجرا کرد.
در این مراسم شخصیتها و افرادی چون: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور، حجتالاسلام احمد مازنی نماینده مجلس، ابراهیم اصغرزاده، مصطفی تاج زاده، محمدصادق رنجکشان، داریوش فرضیایی، جواد رضویان، هلیا امامی، مهدی قدیانلو، لیلا زارع، سامان سالور، سمیرا حسنپور، علیرضا رئیسیان، مسعود عطیابی، سعید سعدی، رضا ناجی، آزاده صمدی، زهره سادات هاشمی، زهره حمیدی، محمدرضا تقیپور مدیر موزه صلح،شقایق فراهانی وکاردار فرهنگی ژاپن حضور داشتند. به دلیل استقبال مهمانان نمایش این فیلم در دو سالن مجزا انجام شد.
اکران عمومی فیلم سینمایی «مارموز» از ۲۱ آذر در سینماهای سراسر کشور آغاز می شود.
آرت کافه:به نظر می آید آقای کمال تبریزی فراموش کرده اند که همیشه از افراد مورد اعتماد دولتی ها بوده و هستند!تبریزی آن قدر مورد اطمینان بوده و هست که به عنوان خط شکن مجوز داشت تمام فیلم های حساس و مرز شکن را بسازد.وی فراموش کرده است که در حوزه دفاع مقدس کسی مجوز نداشت فیلم طنز بسازد،اما «لیلی با من است» با حمایت ویژه توسط ایشان ساخته شد.«مارمولک» نیز چنین حکایتی داشت.یعنی قبل از کمال تبریزی کس دیگری دوست نداشت چنین فیلم هایی بسازد؟همه دوست داشتند،اما مثل کمال تبریزی نور چشم کسی یا جایی نبودند.
حرف هایی که کمال تبریزی در مراسم اکران خصوصی فیلم «مارموز» زد ،به نوعی آدرس اشتباه دادن و رد گم کردن است.فیلمسازانی مانند کیانوش عیاری باید چنین حرف هایی را بر زبان بیاورند،نه امثال کمال تبریزی!