به گزارش آرت کافه،«فرشته تاریخ» تازه ترین اثر محمد رضایی راد نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر است که با رویکردی آزاد و به شیوه تئاتر «اپیک» به روایت آخرین شب از زندگی والتر بنیامین فیلسوف شناخته شده آلمانی میپردازد.
میلاد رحیمی، باران کوثری، رضا بهبودی، میلاد شجره، سینا کرمی، سینا بالاهنگ، رزیتا علیزاده، داوود پژمانفر، فرنوش نیکاندیش، جاوید قائممقامی، ستاره بذرافشان، سعیده فاضلی و ابوالفضل ابهر بازیگرانی هستند که در این نمایش بازی می کنند.
همچنین شایلان عشایری (طراح صحنه)، سمانه حسینی (طراح لباس)، کسرا پاشایی (طراح صدا و موسیقی)، علی شیرخدایی (طراح ویدئو)، لادن مهرانزاده (طراح عروسک) و رضا خضرایی (طراح نور) به عنوان گروه طراحان، در اجرای این نمایش محمد رضاییراد را همراهی میکنند.
برای رفاه حال دانشجویان، از سوی گروه اجرایی نمایش تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است و طبق هماهنگی صورت گرفته با مجموعه «تئاتر شهر»، دانشجویان تمامی رشتههای دانشگاهی میتوانند روزهای یکشنبه تا چهارشنبه با مراجعه حضوری به گیشه تئاتر شهر از ساعت ۱۸ و ارائه کارت دانشجویی معتبر، نسبت به تهیه بلیت خود با «تخفیف ویژه دانشجویان» اقدام کنند.
با توجه به اتمام بلیتهای روزهای نخست و ظرفیت محدود سالن نمایش «فرشته تاریخ»، علاقهمندان میتوانند از طریق سایت «تیکت» به آدرس www.tik۸.com نسبت به پیش خرید بلیتهای خود برای روزهای آینده اقدام کنند.
نمایش «فرشته تاریخ» یازدهمین اثر از «گروه تئاتر خانه» است که با سرپرستی محمد رضایی راد، آثار موفقی چون «فعل»، «براساس دوشس ملفی»، «و آنک انسان» و ... را روی صحنه برده است.
والتر بنیامین از چهرههای ماندگار تاریخ فلسفه در قرن بیستم است که با وجود عمر کوتاه و مرگ زودهنگامش، تاثیر عمیقی بر بسیاری از روشنفکران، هنرمندان و نظریهپردازان پس از خود داشته است. اندیشههای بنیامین سپهر وسیعی از موضوعات گوناگون، از فلسفه «تاریخ» و «زبان» گرفته تا «هنر» و «زیبایی شناسی» را در بر میگیرد و در عرصه «تئاتر» نیز گذشته از اثر مشهور او دربارۀ «خاستگاه نمایش سوگوار آلمانی»، میتوان به دوستی نزدیک و ارتباط فکری عمیق بنیامین با برتولت برشت شاعر و نمایشنامهنویس و نظریه پرداز آلمانی اشاره داشت.
در جایی از نمایش والتر بنیامین رو به ما خواهد گفت: «من شاید همون خاطرهای هستم که الان در لحظه خطر روشن میشه… و اینکه شما چطور در اکنون خودتون تصویر من رو که جرقهزنان ظاهر میشه به
چنگ میآرید...» و با همین گفتار خود را پیوند میزند به کل تاریخ ستمدیده، و پس همانگونه که «فرشته نو»ی پل کِلِه در تفسیر او بدل شده بود به شاهدی برای اعصار ظلمانی، اکنون نیز خود تمثیلی میشود از همان «فرشته تاریخ» که از همان منظر به اکنون پر خطر ما چشم دوخته است.
از دیگر همکاران در اجرای نمایش «فرشته تاریخ» می توان به : علیرضا کیمنش (مشاور حرکت)، ، نوشین جعفری (عکاس) مجتبی جمشیدی (برنامهریز و دستیار اول)، مریم مظفری، فرامرز اسدی (گروه کارگردانی)، آرین حقانی، امید رضایی (مدیران صحنه)، علیرضا اسدی (طراح پوستر)، آزاده ملکزاده (روابط عمومی) و ساسان پیروز (مجری طرح) اشاره کرد.
«فرشته تاریخ» از دوم تیرماه ساعت ۱۹:۳۰ در سالن چهارسوی مجموعه «تئاتر شهر» روی صحنه رفته است.